Βιογραφικό

bio1_nΟ Κωνσταντίνος Γιαννάκης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1987.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Α.Π.Θ., ενώ παράλληλα πήρε βασικά μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και χρώματος στο εργαστήρι του κ. Δημητρίου Μπουκόνη στην Θεσσαλονίκη, όπου και συμμετείχε σε δύο ομαδικές εκθέσεις των μαθητών του εργαστηρίου.

Συγχρόνως άρχισε την μελέτη και την ενασχόληση με την βυζαντινή ζωγραφική και μετά το πέρας των πανεπιστημιακών του σπουδών ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της Αγιογραφίας (από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και σήμερα).

Μέσω της καθημερινής μελέτης των παλαιών προτύπων -φορητών εικόνων, τοιχογραφιών και χειρογράφων- αλλά και της επαφής του με καταξιωμένους καλλιτέχνες και καθηγητές του χώρο, προσπαθεί να δημιουργήσει εικονογραφικό έργο που να συνδυάζει την τεχνική αρτιότητα και την απαράμιλλη εκφραστικότητα των παλαιών ζωγράφων με τα σύγχρονα ρεύματα της αγιογραφίας τόσο σε χρωματικό όσο και σε θεματολογικό επίπεδο.

Κύριο υλικό έκφρασής του είναι η αυγοτέμπερα συνδυασμένη σε χρωματικό επίπεδο με την τετραχρωμία, αρχαιότατες μέθοδοι και οι δύο που μπορούν παρ’ όλα αυτά να επιτύχουν αρκετά πρωτότυπο και φρέσκο αποτέλεσμα.

Συμμετείχε σε δύο εκθέσεις του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος το 2011 και το 2012, όπου βραβεύτηκε με το τρίτο και το πρώτο βραβείο αντίστοιχα μεταξύ καλλιτεχνών από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

 

Έργα του (φορητές εικόνες και τοιχογραφίες) υπάρχουν:

στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Ιωαννίνων,

στην Ιερά Μονή Ντουραχάνης

στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Μετσόβου

στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αγία Μαρίνα

στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Κρύα Ιωαννίνων

και σε ιδιωτικές συλλογές και ναούς σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.