Υπηρεσίες

Φορητές Εικόνες – Τοιχογραφίες

Αναλαμβάνω την αγιογράφηση φορητών εικόνων και τοιχογραφιών, οποιουδήποτε θέματος και διαστάσεων με βάση την εκκλησιαστική ζωγραφική παράδοση. Στόχος μου είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση του θέματος κάθε εικόνας και η υψηλή ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Γι’ αυτό κάθε έργο που μου ανατίθεται από την πιο μικρή φορητή εικόνα έως μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφίες δουλεύεται με το ίδιο μεράκι και κόπο.

 

Η τεχνική

Οι φορητές εικόνες ζωγραφίζονται με αυγοτέμπερα πάνω σε σανίδι από μασίφ ξύλο φλαμουριάς ή σε κόντρα πλακέ θαλάσσης σε οποιοδήποτε πάχος ζητηθεί. Ως εναλλακτική λύση στην αυγοτέμπερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κερί μέλισσας (κηρόχυτες εικόνες) ή συνθετική κόλλα (ακρυλική, PVA, caparol κ.λ.π.). Το χρύσωμα της εικόνας μπορεί να γίνει απλό κολλητό (με κόλλα mixion) ή στιλβωτό.

Η τοιχογραφία γίνεται είτε με αυγοτέμπερα πάνω στον τοίχο, είτε με υδρύαλο ή και με συνθετικό υλικό (ακρυλικό κ.α. ) ανάλογα με την ποιότητα του τοίχου και τις συνθήκες που τον επηρεάζουν. Η τεχνική δηλαδή προσαρμόζεται σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και σε σχέση βέβαια με την προτίμηση του ενδιαφερομένου.

 

Μαθήματα

Παραδίδονται μαθήματα αγιογραφίας στο εργαστήριό μου για αρχάριους και προχωρημένους. Τα μαθήματα αφορούν τεχνική εκπαίδευση αλλά και συζήτηση πάνω σε θεολογικά και αισθητικά θέματα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.